Presentació

El Club Atlètic Calderí us vol presentar la 4a Cursa de La Font del Dimoni. Aquesta cursa és resultat del treball d’un ampli grup d’atletes després de moltes curses als seus peus, i aprenent de totes elles. Aquest col·lectiu ha decidit oferir-vos aquesta cursa, amb la intenció de que us sentiu com a casa i ben atesos. Estem treballant amb la il·lusió de no defraudar-vos.

Es tracta d’una cursa de muntanya per l’entorn de Caldes de Montbui, el seu recorregut és mixt, té un 20% d’asfalt i un 80% de camins i senders per preciosos paratges. Tot i ser una cursa de muntanya, tècnicament és molt assequible i està dissenyada per gaudir a nivell popular i donant molt joc a nivell competitiu.

La cursa té la sortida al Parc de Can Rius situat al costat de la Zona esportiva de Caldes, surt creuant el pont romànic i dirigint-se al Passeig del Remei i arriba a l’Ermita del Remei (Km. 1) on s’abandona el poble agafant un camí en lleugera pujada es passa per La Font del dimoni. Continuem i passem al costat de la zona de la Font del Enamorats on la pujada es torna una mica més exigent, seguidament arribem a Can Cararac (Km. 2) aquí en trobem amb un tram que ens dóna un petit respir, però uns metres més enllà  girem a l’esquerra on ens trobem amb la part més dura de la cursa, es tracta d’un preciós camí que es converteix en un impressionant túnel de roures i alzines amb un mantó de fulles espectacular, una vegada fet el cim, arribem al Km. 3 no hi ha unes magnífiques vistes del Vallès. Girarem a l’esquerra agafant el camí del Camp de golf i sobre el Km. 3,5 trobarem el primer avituallament i aprofitarem la zona més planera del circuit per agafar una mica més de ritme qui s’ho pugui permetre.Ens encaminem cap al Turó gros i ens disposem a rodejar-lo transitant per una zona obaga i boscosa amb continus puja i baixa que farà les delícies del personal fins arribar a la Casa de Can Camp. Arribats aquí agafem un sender fins a arribar al segon avituallament (Km. 6,5) on comencem a desfer el camí, a partir d’aquest punt el terrenys és més favorable i si et queden forces podràs gaudir d’uns kilòmetres que et permeten volar cap a baix i tornem a passar per La Font del dimoni.

Arribem al Km. 9 on tornem a trobar-nos l’Ermita del Remei. L’últim kilòmetre passa pel passeig del Remei tot girant a la dreta i baixant pel Raval arribem a la Plaça del Cargol. Entrem al Casc antic pel carrer Vic fins a la plaça de La font del lleó des d’on accedirem al Parc de Can Rius creuant el pont i encaminant-nos cap a la recta final on ens esperaran els nostres amics i un bon grup de voluntaris per oferir-te la merescuda beguda i un bon avituallament per refer-nos de l’esforç.

Agraïments

El Club Atlètic Calderí vol fer extensiu el seu agraïment a les entitats públiques, empreses i col·laboradors privats així com a tots els voluntaris/es que participen desinteressadament en fer realitat aquesta prova esportiva.
Us esperem a tots en aquesta la nostra festa atlètica.


Circuit de curses minimalistes

Igual que a les anteriors edicions incorporem en les classificacions la categoria minimalista. Aquesta tècnica de carrera és desconeguda per molts i amb l’ànim de fer-ne difusió volem aportar el nostre granet de sorra.

Calçat  minimalista es considera tot aquell que no tingui  desnivell entre el taló i la part davantera (zero drop) i un màxim de 12 mil·límetres de separació del terra als peus (marge d'error 10%).

Està admès qualsevol classe de sabatilla comercial o no,  si compleix aquests requisits (per exemple: sabatilles minimalistes o remodelades, sandalies, huaraches, fivefingers...)

Sota el nostre criteri aquestes mesures són les que porten a una pràctica més pura de carrera “minimalista”, i són a les que ens ajustem per delimitar el calçat apte per participar en aquesta modalitat.

El recorregut és assequible i no massa tècnic, però recordem que:   Pretenem divulgar i posar en valor aquesta forma de córrer basada en la utilització de les qualitats i tècnica depurada. I que no es tracta en absolut d’un  repte per  veure qui aguanta més el patiment, tot el contrari, qualsevol corredor que practiqui el barefoot sap que es tracta de buscar sensacions que el  facin gaudir amb tota  plenitud i naturalitat del plaer de córrer.